Facebook
Google+

Alta-Phos N

foszfor és nitrogén tartalmú lombtrágya

Ki olvas minket?

Oldalainkat 2 vendég böngészi

Belépés

Látványos hatású, nitrogénnel felturbózott foszfor lombtrágya

Az egyik legjelentősebb makroelem a foszfor a talajban szinte mozdulatlan, évente csupán 2-3 mm-t mozog. Az ideálistól elmaradó talajviszonyok miatt a lassan fejlődő gyökerek nem érnek el további tartalékokat, így nem tudják ellátni a növényt elegendő foszforral, ami az aktív fejlődés idején energetikai szempontból nélkülözhetetlen.

Savas vagy lúgos kémhatású talajban a foszfor a növények számára felvehetetlen formában azonnal megkötődik. A granulált foszforműtrágya hatóanyagának csupán 20%-a áll a növények rendelkezésére a kijuttatás évében. Ilyenkor az azonnali és jelentős foszforigényt a szemcsés foszfor nem tudja kielégíteni, gyenge hatékonyságú!

A foszforhiány következményei:

- gyenge hajtásnövekedés

- elhúzódó virágzás és érés

- gabonafélék gyenge bokrosodása

- jelentős terméskiesés bármely kultúrában

- a foszforhiány közepette előállított takarmány termékenyülési gondokat okozhat

Hatékony megoldást kínálunk!

Köztudott, hogy a foszfor és a nitrogén a növények számára a két legjelentősebb tápelem. Mondhatjuk azt is, hogy a növényi testépítés alapkövei. Az Alta-Phos N magas hatóanyagtartalma e két létfontosságú elemből, rapid és látványos megoldást biztosít az akut foszforhiány leküzdésére. Összetételét tekintve az Alta-Phos N a legmagasabb hatóanyag bevitelt biztosító termékek közé tartozik ebben a piaci szegmensben.

Az Alta-Phos N használatát a növényállomány intenzív fejlődési szakaszára időzítsük. Érdekes megemlíteni, hogy amíg a foszfor a talajban alig mozog, addig a növényben rendkívüli mozgékonyságot mutat. Ez is érdekessé teszi az Alta-Phos N használatát, mivel a N tartalom a gyors bejutást segíti, a már bejutott foszfor pedig gyorsan szétárad a növényben.


Nem szabad keverni az Alta-Phos N-t réz és cink tartalmú készítményekkel! Üvegházban és fólia alatt a használatát körültekintéssel javasoljuk a kora reggeli órákban csepegtető öntözéssel kijuttatva.

Az Alta-Phos N a gyökérképződést erősíti, serkenti, ezért palánta neveléskor, illetve a palánták kiültetése után 10-14 nappal ajánlatos alkalmazni,

- hatékonysága független az időjárástól és a talajállapottól

- a granulált foszfortrágyáknál 3-5-ször hatékonyabb

- rugalmasan beépíthető a technológiába

- azonnal hatékony és gazdaságos

Kiemelkedő értéke: jól kombinálható növényvédő szerekkel és AHL (ammónium-nitrát-karbamid oldat).

Megvásárolható webshopunkban, katt a kannára!

Cimke: katt ide!

Biztonságtechnikai adatlap: katt ide!